Kaupungin kokeilu- ja kehittämisalustat

Espoon kaupunki tarjoaa yrittäjille ja yrityksille erilaisia mahdollisuuksia kehittää ja kokeilla kaupungin kanssa. Kokeilu ja kehittämisalustat kehittyvät jatkuvasti, ja yhteistyö kokeilualustoilla perustuu yhteiskehittämisen periaatteeseen ja toimintamalliin.

Lisätietoja kaupungin verkkosivuilla.

Make With Espoo 

Make with Espoo -innovaatioalusta on digitaalinen ympäristö yritysten, yhdistysten ja kaupungin toimijoiden väliselle yhteiskehittämiselle ja kokeilutoiminnalle, jotka liittyvät oppimista ja kasvua edistäviin tuotteisiin, palveluihin, sovelluksiin ja teknologioihin.
Alustalla voi luoda oman kehitysidean, tutustua muiden ideoihin, etsiä sopivia kumppaneita sekä toteuttaa kehitysprojekteja aidoissa oppimisympäristöissä. Toiminta pohjautuu avoimen innovaation periaatteisiin.
Lisätietoja Espoon kaupungin verkkosivuilla.

Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: Maiju Haltia-Nurmi, Espoon kaupunki maiju.haltia-nurmi@espoo.fi

Kerasta kiertotalouden ja digitalisaation referenssikohde

Keran kaupunginosa junaradan varressa on muuntumassa teollisuus- ja logistiikka-alueesta 14 000 asukkaan ja 10 000 työntekijän urbaaniksi kaupunginosaksi 2020-luvun aikana. Kerasta tavoitellaan kiertotalouden ja digitalisaation referenssikohdetta, joka tarjoaa asukkailleen sujuvan arjen ja kestävämmän elämäntavan sekä liiketoimintamahdollisuuksia vastuullisille yrityksille.

Puhdas ja älykäs Kera -projekti edistää kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä älykkään teknologian käyttöönottoa. Espoon kaupunki on kutsunut vaikuttavan kumppanijoukon Keran kehittämistyöhön. Lisäksi yhteistyötä tehdään muiden yritysten, tutkimuslaitosten, yliopistojen, oppilaitosten sekä asukkaiden kanssa. Kaupungin rooli on toimia avoimena innovaatioalustana tai ekosysteeminä, jonka ympärille tulevaisuuden ratkaisuja rakennetaan.

Kumppaneihin kuuluvat A-Insinöörit, Espoon Asunnot, Fortum, LähiTapiola, Neste, Nokia, Ramirent, SOK, Sitra ja Smart & Clean -säätiö.

Lisätietoja kaupungin verkkosivuilla
Seuraa sosiaalisessa mediassa: #UusiKera ja #NewKera

Ota yhteyttä:
Emmi Kauhanen, kehittämispäällikkö – kestävä kehitys, Espoon kaupunki
+358 40 553 2892, emmi.kauhanen@espoo.fi
Pekka Vikkula, projektijohtaja, Espoon kaupunki
+358 46 877 2601, pekka.vikkula@espoo.fi

Kaupungin kokeilut

Vastikkeelliset kokeilut

Espoolla on aika ajoin käynnissä kokeiluohjelmia, kuten

Kokeiluista maksetaan pientä korvausta yrityksille. Kokeilut liittyvät usein johonkin tiettyyn kehitysprojektiin tai teemaan, ja ne käynnistyvät aina hankinnalla. Alkavia kokeiluja voi seurata HILMA-ilmoitusten kautta.

Vastikkeettomat kokeilut

Vastikkeettomia kokeiluja voi tällä hetkellä päästä tekemään oppimisympäristöihin Make with Espoo-alustan kautta. Muille toimialoille kehitetään kokeiluprosesseja.
Myös joissakin kehitysprojekteissa voi olla kokeilumahdollisuuksia. Näistä voi etsiä tietoa espoo.fi-sivuilta hakemalla.